tiistai 21. tammikuuta 2014

SWEET DREAMS...

...tai sitten ei.

Olen nähnyt koko ikäni omituisia unia. Joskus muistan niistä herätessäni enemmän ja joskus vähemmän, mutta uneni ovat yleensä melko sairaita. Erityisesti raskausaikana näin mitä omituisimpia K18-unia, ja nyt viime aikoina uneni ovat olleet melkoista sillisalaattia. Saan usein nauraa kippurassa omille unikuvilleni, mutta toisinaan herään järkyttävään ahdistukseen eikä minulla ole hajuakaan siitä, mistä on tullut uneksittua juuri ennen hirveää takykardiakohtausta. Ajattelin kuitenkin kirjoitella postauksen unista jotka muistan vaikka niiden näkemisestä on aikaa viikkoja, kuukausia tai pahimmassa tapauksessa jopa vuosia.

V FOR VIOLENCE JA ITSEMURHAKANDIDAATTIKERHO
Olin vuonna 2010 noin puolivälin kieppeillä raskaana, ja olin tainnut olla paria viikkoa aiemmin kyseisen pumpun keikalla. Jotenkin kummasti siitä jäi aineksia omituisiin uniin. V for Violence oli koonnut faneistaan järjestäytynyttä kulttia, ja jokaisen fanin tuli kuulua kulttiin tai ei olisi asiaa keikoille. Niinpä kaikki V for Violecen jäsenet olivat pakotettuja tekemään bändin kanssa itsemurhan jos mieli fanittaa. Tarvitseeko sanoa, että herätessä oli hieman WTF? -fiilis? 

HELLUNTAIHUUMAA 
Kerran näin unta jossa olin teiniaikojeni helluntaiseurakunnassa odottelemassa jumalanpalvelusta yöaikaan. Ainut pikku moka tässä unessa oli se, että kirkonmenoihin oli kutsuttu esiintymään kaksi bändiä, jotka olivat Cold Cold Ground ja V for Violence. Olin jo ennen kirkonmenojen alkua suunnattoman ahdistunut tajuttuani, ettei näiden bändien musiikki nyt varsinaisesti ole erityisen hengellistä saati sitten soveliasta puhtoisille ja hartaille helluntailaisille, mutta minulla ei ollut enää keinoja estää keikkaa. Kaiken lisäksi seurakunnan alakerrassa oli sänky, jossa nukuin sikin sokin erinäisten ihmisten kanssa.

Epäilen, ettei kumpikaan unessani nähdyistä bändeistä suostuisi minkään valtakunnan seurakunnan tiloihin esiintyjäksi vaikka heille maksettaisiin siitä maltaita. Olin silti hieman huvittunut herättyäni: näin menneisyys ja nykyisyys kohtaavat! (Epäilen myös etteivät vanhat helluntaituttunikaan innostuisi nykyisestä musiikkimaustani, ettei sen puoleen...)

ELÄMÄNMUUTOKSIA

Ehdottomasti hauskin ja omituisin uni jonka olen ikinä nähnyt tuli nähtyä töiden jälkeen päiväunilla. Olin vaihtanut unessani miestä, ja uusi mieheni oli oikein mukava, komea ja hyväkäytöksinen. Ihanien pusutunnelmien ja K18-meiningin sijaan esittelin tämän tyypin vanhemmilleni, ja romanttisten ja seksikkäiden hetkien sijaan luennoin uudelle mieskandidaatilleni SYTOSTAATEISTA, sädehoidoista ja niiden vaikutusmekanismeista sekä syöpien ennusteista liittyen äitini sairauteen. Sieltä tulivat fluorourasiilit, vinorelbiinit, epirubisiinit ja doketakselit oikein sujuvasti, ja osasinpa muutenkin lääketieteen sanastoa varsin hyvin.

Toinen elämänmuutosuni sen sijaan oli vielä härskimpi. Siinä olimme juuri eronneet mieheni kanssa ja päädyin K18-hommiin mieheni (joka oli unessani ex) ja kahden muun tutun kundin kanssa. Panimme menemään (pun intended) ilman minkäänlaista asianmukaista suojausta, ja sessioiden lopuksi pohdiskelimme, mitä teemme jos olen raskaana ja kuka mahtaakaan olla isä. Unessani päädyin tekemään raskaudenkeskeytyksen, mikä oli hieman ahdistavaa ja pelottavaa. 


LÄSKIUNIA
Näen myös usein unia, joissa olen järkyttävä läski, siis ihan hirveä. Niissä vaatekokoni on yleensä luokkaa 42-46 enkä ole ollenkaan kotonani kropassani. Tiedän tällaisten unien kumpuavan syömishäiriötaustastani, enkä menisi väittämään että olisin ihan sinut kroppani kanssa valveillakaan...

Viimeisimmästä unestani muistan vain sen, että niissä liikuttiin sosiaalisen median parissa. Silti heräsin ahdistavaan tuntemukseen ja sydämeni hurjaan laukkaan varttia ennen kuin kellon olisi oikeasti pitänyt edes soida. Huomenta vain, päin v*ttua, hui hai! Unipohdintojen jälkeen on todella hyvä lähteä töihin pakertamaan, kun lämmin punkka saattaisi vielä huudella jonkin verran kutsuhuutojaan. Onneksi on keksitty sellainen ihmeaine kuin kahvi...

Ehdottomasti ahdistavimpia ovat unet joissa joku on juuri kuollut. Niiden jälkeinen olotila saattaa vainota pitkälle päivään eikä siitä ole helppoa ravistella itseään irti. 


Millaisia unia te näette? Muistatteko unianne herättyänne vai luuletteko ettette ole nähneet unta ensinkään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti