keskiviikko 9. lokakuuta 2013

FLUNSSA PITKÄSTÄ ILOSTA

Viime viikonloppu meni varsin vauhdikkaissa merkeissä ensin Trash Fest VI Kick Off -partyillen, vaikka pidimmekin lepopäivän perjantaina. Lauantaina tiedossa olivat aivan uudet kujeet, lähdin nimittäin etkoilemaan Trash Festeja Mystralin luokse muutama lonkero, viinipullo ja Ufoshottipullo kassissani kilisten. Mieheni meni viettämään kaverilleen miesten juhlailtaa ilman naisia, kun taas minä lähdin tekemään jotain aivan muuta. Illan tunnussana olikin eräissä hienostuneen pikanteissa tanssiliikkeissä:


Saatoimme pyörittää Mystiksen kanssa sinne päästyäni tuota videota useaan otteeseen, hioa illan tanssiliikkeitä ja nauraa itsemme kipeiksi. Iltahan kului mukavasti ysärihittien, ufoshottien, viinin, lonkeron ja muiden hyvien juomien voimalla, ja humalahan siitä seurasi. Suuntasimme pian bussipysäkille ja nappasimme bussin Helsingin keskustaan, josta tarvoimme Gloriaan. Törmäsimme useisiin tuttuihin ja tutustuimme uusiin ihmisiin, ja saatiinpa meistä kahdesta kaunottaresta oikein hyviä kuviakin:


Törmäsin muun muassa Maijaan jota en ollut nähnyt livenä pariin vuoteen, ja jumituimme keskustelemaan pitkäksi aikaa keskenämme. Olin vieläkin hieman puolikuntoinen flunssasta, mutten antanut sen pilata fiilistäni. Illan aikana ostin muun muassa Reettalta juomia, ja on pakko sanoa etten ole hetkeen saanut missään niin iloista ja ystävällistä palvelua! Toisaalta pohdimme, että ehkä gootti- ja hevaripiireissä asiakaskuntakin osaa promilleista riippumatta tervehtiä, hymyillä ja kiittää, eli kohteliaisuussäännöt ovat hanskassa. Tupakkapaikalla minua luultiin irlantilaiseksi, enkä tiedä pitäisikö asiasta olla imarreltu vai pahoillaan? Päätin myös tehdä Maijat ja istahtaa Gloriassa lampun eteen, kas näin:Illan edetessä päätin kuitenkin lähteä PRKL-clubille Kaisaniemeen kultaani ja muita kavereita moikkaamaan, sillä Trash Festien bändit eivät oikein iskeneet ja ikävä iski. PRKLeessähän menikin sitten pilkkuun asti, ja sunnuntai oli aika ikävän krapulainen. Selostukseni illasta jäävät nyt aika lyhyiksi johtuen siitä, etten muista ihan kaikkea illasta. Emme kuitenkaan lentäneet baarista ulos, törmäsimme taas tuttuihin ja uusiin ihmisiin, ja allekirjoittanut ihaili kaikenlaisia ihania tatuointeja. Tutustuinpa PRKLeen tupakkakopissa myös kundiin joka on asunut Barcelonan lähistöllä pitkään, ja huokailin kyseisen kaupungin ihanuutta. Sinne on pakko päästä vielä joskus, sen verran pahasti ihastuin kyseiseen kaupunkiin vuonna 2009, kun reissasin aivan yksin. Sain myös vinkkejä seuraavaa matkaa ajatellen. Mietin vielä, lähteäkö yksin vai kaksin reissuun, sillä yksin reissaamisessa on kyllä paljon hyviä puolia!

Maanantai meni vielä joten kuten töissä, mutta eilen kaverikseni rantautui keuhkot irrottava yskä, jouduin lähtemään kotiin kesken työpäivän ja kävin nappaamassa sairaanhoitajalta sairaslomaa. Saattaa olla, että jollen olisi lähtenyt kesken päivän töistä, minut olisi häädetty sieltä, sen verran kovaäänistä ja pahan kuuloista yskimiseni oli. Se meinasi jo häiritä omia töitäkin hyvin tehokkaasti. Tänään olenkin lähinnä nukkunut, niistänyt, yskinyt, tärissyt lämmön noustessa ja nukkunut vähän lisää. Keuhkoputkeni tuntuvat olevan täynnä räkää, poskionteloita painaa ja olo on kaikkea muuta kuin hyvä. Keuhkoputkia avaavaa lääkettä kuluu, Vicks-salva on pelastus yöksi ja kaikki muu juoma paitsi vesi menevät alas. En kuitenkaan aio lähteä hakemaan antibiootteja virusflunssaan Kirvessyrjän terveyskeskuksen tyyliin, kas näin:


Itku pitkästä ilosta, pieru p*skan naurannasta? No, täällä se menee ennemmin näin: flunssa pitkästä ilosta... onneksi ei sentään virusgastroenteriitti, joka lukitsisi allekirjoittaneen kylpyhuoneeseen pöntölle istumaan pesuvati naaman edessä. Vatsataudin ei tarvitse tulla tähän osoitteeseen enää koskaan, sen verran huonoon kuntoon ne tuppaavat ihmisen vetämään. Flunssaisena voi sentään lueskella, roikkua netissä ja katsella elokuvia, vatsatauti taas vetää ihmisen nukkumaan kylpyhuoneeseen, jos siltä ololta saa edes unta. 

Muistakaahan, että jos flunssa iskee, ensisijainen lääke on lepo, ja oireita lievittämään voi käyttää peruskipulääkkeitä, Duactia, pulloonpuhallusta (on muuten toimiva keino!), nenähuuhtelukannua, juomalla paljon ja nukkumalla kun nukuttaa. Vasta jos oireet pitkittyvät, kuume ei laske ja yskä muuttuu todella purulentiksi eli märkäiseksi, yleistila laskee niin että sadan metrin matkallakin joutuu pysähtelemään, jompi kumpi kylki tai molemmat tulevat kipeiksi ja yskä jatkuu ja jatkuu vain, kannattaa hakeutua lääkäriin, virusflunssan jälkitautina kun voi saada jopa pneumonian eli keuhkokuumeen, joka voi pahimmillaan viedä sairaalahoitoon iv-antibiooteille. Been there, done that, ja siksipä aionkin nyt ottaa opikseni ja sairastaa loppuviikon kiltisti kotona. En oikein pala halusta ajatellakaan muutaman päivän lepäilyä keuhko-osastolla iv-antibioottikuurilla.

Viikonloppu oli siis hauska, mutta se kostautui nyt entistä hirveämmällä flunssalla. Painunpa siis petiin lukemaan Hohtoa ja odotan kieli pitkällä ikioman Master Chefini tekemää ruokaa.

2 kommenttia:

 1. Voi kiitos muru! Ihan kuva teistä murut!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista! <3

   Ja ylempään tekstiin viitaten, keuhkokuumeenhan se sitten pukkasi, mutta onneksi paikkakunnallani toimii kotisairaala, missä iv-antibioottihoito voidaan toteuttaa kotona. :)

   Poista